vineri, 15 noiembrie 2013

Snitel de pui



Snitelul se stie ca provine din Austria desi, originea se pare ca ar fi in Milano, nordul Italiei de unde reteta ar fi fost adusa in Viena undeva in jurul anului 1862. 

Snitelul vienez se facea initial din carne de vitel. Acum se folosesc " n" variante: pui, curcan, porc , vitel, chiar si peste.

Astazi, ma rezum la snitel de pui... dar pe blog puteti gasi si reteta pentru snitel de porc ( http://retetemio.blogspot.com/2013/11/snitel-de-porc.html)

Ingrediente: 


- 400 piept de pui dezosat
- 100 g faina
- 3 oua
- sare, piper, boia
- ulei pentru prajit



Mod de preparare:

Incepem prin a taia pieptul de pui in felii subtiri. 



Lasam deoparte pieptul taiat felii si ne ocupam de oua pe care le batem cu furculita si adaugam sare, piper si boia dupa gust.




Faina o vom pune intr-o farfurie si incepem sa pregatim feliile de pui pentru prajit.
Le vom da prin faina, ou, faina si din ou dupa care le vom praji in uleiul incins timp de cateva minute pe fiecare parte, pana cand vor capata o culoare aurie. 





In momentul in care sunt gata, le vom scoate si le vom punem pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei.


Continuam tot asa cu restul de piept de pui ramas. Daca va decideti sa faceti mai multe snitele, atunci va recomand sa schimbati uleiul in care le veti praji pentru ca de la faina se arde mai repede.

Se poate servi cu piure, salata de vinete ( reteta o puteti gasi aici http://retetemio.blogspot.ro/2013/11/salata-de-vinete.html) .. o salata de vara ... dupa bunul plac!

Pofta buna!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu