duminică, 8 decembrie 2013

Pui la cuptor


Dragilor, inca una din mancarurile mele preferate: pui cu ciuperci la cuptor, mamaliguta si mujdei. O mancare la care poftesc din cand in cand si la care nu pot rezista deloc :) Si cum ai putea sa rezisti la mirosul de pui si mujdei? Cum?

Poate ca pozele ce vor urma va vor face o pofta suficienta cat sa va impulsioneze si sa il preparati si voi :)

Ingrediente:

- 1 pui( al meu a avut 1.900 kg, suficient pentru 4 persoane)
- 350 g ciuperci
- 50 g margarina
- 4-5 linguri de ulei
- 1 pahar de vin alb( 200 ml)
- 5-6 catei de usturoi
- 3 foi de dafin
- sare, piper macinat, boabe de piper, boia, cimbru


Mod de preparare:

Incepem evident cu puiul pe care il curatam bine, il spalam si il condimentam cu sare, piper, boia si cimbru atat  in interior, cat si in exterior. Punem si boabele de piper. Cateii de usturoi ii vom curata, ii vom taia felii si ii vom baga sub pielea puiului. 

Dupa ce terminam condimentatul, il vom aseara pe o farfurie pe care o imbracam in folie de plastic si lasam la frigider pentru 1-2 h timp in care isi va lua aromele necesare. Se poate pune si intr-o punga pe care o legam bine si, la fel, se pune la frigider pentru timpul specificat mai devreme.

Dupa ce a stat suficient la marinat, il vom pune intr-o tava, adaugam ciupercile pe care in prealabil le-am curatat si spalat. Punem 1 pahar cu apa ( 200 ml), 3 foi de dafin si dam tava la cuptor ( tava o vom acoperi cu folie de aluminiu si o vom intepa pe alocuri), la foc potrivit.


Dupa aproximativ 40-45 de minute, vom indeparta folia de aluminiu si din acest moment, din 15 in 15 minute, ne vom uita la pui si vom mai adauga, cu ajutorul unei linguri, zeama peste el. In felul acesta va fi suculent si nu va avea un aspect uscat. 


Cand puiul a prins culoare, adaugam 200 ml de vin alb si il mai lasam 15 minute la cuptor dupa care il scoatem si ungem cu putina margarina care il va ajuta sa prinda o culoare aurie.


Din acest moment, puiul va mai sta cam 10 minute la cuptor dupa care va fi scos, asezat pe o farfurie, servit cu mamaliguta si mujdei. 


In total, puiul va sta la cuptor 1h 30 min si in acest interval aveti timp sa pregatiti mamaliguta si nelipsitul mujdei.


Pofta buna!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu