miercuri, 29 ianuarie 2014

Ciorba de pui cu lamaie si leustean



E frig afara si o ciorba calda e mai mult decat binevenita!Nimic complicat in prepararea ei si foarte gustoasa! Si acra, asa cum imi place mie!

Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatire: 2 ore
4 portii

Ingrediente:

- 8 aripioare de pui
-  1 cartof
- 1 ceapa
- 1 morocov
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de pastarnac
- 50 g telina
- 40 g taitei de casa
- 3-4 linguri de ulei
- zeama de la o lamaie 
- 4l de apa
- 1 legatura de leustean
- sare, piper


Mod de preparare:

Aripile se curata, se spala, le taiem varfurile si le punem in 4l de apa la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute.


Intre timp, curatam legumele si le tocam pe rand. Cartoful il curatam si il taiem cuburi. La fel procedam cu telina pe care eu am scos-o la final din ciorba. De data aceasta am vrut doar sa isi lase aroma in ciorba.



Punem putin ulei intr-o cratita si adaugam ceapa pe care o calim pret de 2 minute dupa care adaugam restul de legume,in afara de cartofi. Lasam totul cam 4-5 minute.



Dupa ce carnea a fiert pe jumatate, cam 30 de minute, o mutam intr-un bol si strecuram apa in care a fiert printr-o strecuratoare, intr-o oala curata. Adaugam aripioarele din nou si punem legumele calite impreuna cu cartoful. 


Acoperim oala si lasam la foc mic pentru 40-50 de minute.

Dupa acest interval adaugam zeama de la o lamaie( mie imi place ciorba mai acra, dar daca vi se pare prea multa zeama de lamaie, atunci puneti prima data decat cantitatea de la o jumatate de lamaie si daca nu este suficient mai adaugati). Verificati de sare si piper.

Tot acum puteti pune si taiteii de casa. 


Intre timp tocam leusteanul si cand taitetii sunt fierti, punem si leusteanul.



In acest moment, ciorba este gata.

Pofta buna!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu