miercuri, 29 ianuarie 2014

Penne cu sunca si ciuperci



Dragilor, va recomand reteta aceasta de paste care este foarte simpla, gustoasa si rapida. Va mai ramane timp si de o plimbare dupa ce savurati o portie.

Timp de pregatire: 30 minute
Timp de gatire: 1 ora
2 portii

Ingrediente:

- 200 g paste integrale( Pennette Rigate)
- 200 g muschi file afumat
- 250 g ciuperci champignon
- 250 g ketchup normal
- 150 g ketchup picant ( ies suficient de picante)
- 100 g cascaval
- 1 ceapa mare
- 1 ardei rosu
- 3-4 linguri de ulei
- sare, piper


Mod de preparare: 

Incepem cu ciupercile pe care le curatam, le spalam si le punem intr-o tigaie gratar cu fata in jos prima data. Le lasam asa 15 minute, la foc mic dupa care le intoarcem cu fata in sus pentru alte 15 minute. Punem sare in fiecare ciuperca.




Intre timp, curatam ceapa, o taiem fasii si o calim in putin ulei pentru aproximativ 5 minute, la foc mic.



La fel procedam si cu ardeiul. Il taiem felii subtiri si il calim in putin ulei pana ce se inmoaie. Il vom punem separat intr-un bol.



In acest timp, pregatim carnea pe care o taiem felii subtiri si egale. Dupa ce am terminat cu ceapa, o punem intr-un bol si in aceeasi cratita punem putin ulei si adaugam carnea pe care o lasam 3-4 minute, pana ce prinde culoare, nu mai mult.



Dupa ce ni s-au racit ciupercile, le vom taia si pe acestea... tot felii subtiri si intr-o cratita incapatoare le vom pune pe toate.



Amestecam ingredientele bine, le lasam sa se " imprieteneasca" pentru 1-2 minute dupa care adaugam ketchup-ul. Punem sare( daca mai este nevoie) si piper dupa gust. 


Inainte de a ne apuca de pregatirea sosului, vom pune apa la fiert intr-o oala incapatoare si cand apa este fiarta, adaugam pastele pe care le lasam sa fiarba pentru aproximativ 10 minute. Adaugam putin ulei in oala astfel incat sa nu ni se lipeasca pastele de oala.

Cand avem pastele fierte si sosul terminat, punem pastele( bine stoarse de apa) intr-un bol incapator si peste ele adaugam sosul. 



Amestecam bine si le lasam asa pentru cateva minute timp in care radem cascavalul.

Se pun in farfurii si presaram cascaval sau parmezan, dupa preferinte. Merg cu un pahar de vin.

Pofta Buna!




















Un comentariu:

  1. KDAI Play online casino: online casino - Kadang Pintar
    KDAI Play kadangpintar online casino: online casino For the most part, the deposit bonuses can be found within their existing terms, and it's

    RăspundețiȘtergere