miercuri, 29 ianuarie 2014

Mazare cu pui


Mancarea aceasta este una din preferatele mele. Simplu de facut, nu necesita mult timp si foarte gustoasa.

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 1h 30 minute
4 portii

Ingrediente:

- 2 pulpe de pui
- 500 g mazare
- 1 ardei
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 100 g pasta de tomate
- sare, piper
- ulei
- 2 linguri de faina
- 1 legatura de marar


Mod de pregatire:

Spalam pulpele de pui si le taiem in doua. Obtinem patru bucati pe care le punem la fiert, intr-o oala cu apa si le vom tine acolo timp de aproximativ 30 de minute.


Intre timp, curatam legumele, le spalam si tocam ceapa marunt. La fel procedam si cu ardeiul, iar morcovii ii taiem rondele.



Punem intr-o tigaie putin ulei si adaugam ceapa dupa care adaugam morcovii si ardeiul.
Lasam totul la calit pentru 4-5 minute.



Intre timp, scoatem carnea si o punem intr-o alta oala peste care adaugam mazarea, legumele calite si acoperim cu apa in care a fiert carnea. Nu folosim toata apa pentru ca am avea o mancarea mult prea lichida. 


Acoperim oala cu un capac si lasam totul la foc mic spre mediu pana fierb toate.
In acest timp, pregatim un rantas din bulion si 2 linguri de faina. Amestecam bine si cu ajutorul unui polonic luam zeama din oala si punem peste rantas . Amestecam repede si continuam sa adaugam zeama pana cand aducem rantasul la o temperatura asemanatoare cu cea din oala. 


Cand avem temperatura ideala, punem totul in oala si amestecam bine. In acest fel obtinem un sos. Adaugam sare si piper.


Ne mai ramane sa tocam o legatura de marar si sa o punem peste mazare.



Nimic mai simplu.

Pofta buna!











Un comentariu: