vineri, 27 iunie 2014

Gem de capsuni

Ehh, dragelor si dragilor, din perioada liceului nu am mai facut eu gem si uite cum anul acesta m-a lovit o pofta sa am camara plina cu fel de fel de gemuri/ compoturi si alte conserve. Mi-am propus sa fac din fiecare cate ceva. Nu foarte mult, cat sa se manance timp de o iarna.

Si am inceput cu gemul de capsuni. 

Timp de pregatire: 1h 30
Timp gatire: 3h
Cantitate finala: 2800 g

Ingrediente:

- 4 kg de capsuni
- 4x600 g zahar 
- 4x150 ml apa
- 2 lamai



Mod de preparare:

Ei bine, incepem cu fructele evident pe care le spalam, le indepartam coditele si le taiem in felii. Eu am facut asta pentru ca am vrut sa imi iasa gem si sa nu simt fructul, dar daca preferati sa se vada si sa simtiti fructul, atunci, le puteti taia doar in doua sau le puteti lasa intregi.



Ce vreau sa mentionez este faptul ca, dupa ce le-am curatat de cozi, am ramas cu fix 4 kg, deci, initial au fost cam 5 kg- 5.5 kg.
In conditiile in care nu vreti sa va iasa foarte dulce gemul, atunci puteti pune lejer 400 g de zahar la fiecare kg de capsuni.

Avand pregatite capsunile, punem apa la fiert intr-o oala incapatoare si adaugam zaharul care in scurt timp, se va topi.


Putem pune capsunile si zeama de la cele doua lamai. Zeama de lamaie ajuta la mentinerea unei culori placute a gemului, nu se oxideaza.




Se fierbe la foc mic pentru aproximativ 3 ore, timp in care avem grija sa luam mereu surplusul de spuma care se va forma deasupra. 



Nu trebuie lasata spuma pentru ca amaraste gemul si nu se pastreaza pentru mult timp in camara.

Daca la inceput nu va fi nevoie sa stati prea mult cu lingura in oala, spre final, cand gemul se ingroasa, va fi necesar pentru a nu se lipi.



Gemul este gata atunci cand punand putina compozitie pe o farfurie, tinuta in prealabil in frigider, se prinde, nu se scurge.

In acest moment, putem opri aragazul si punem compozitia fierbinte in borcanele spalate si uscate inainte. Nu va fie teama: nu vor crapa!


Le punem capacele si le intoarcem cu ele in jos, invelindu-le intr-o patura. Se vor lasa asa peste noapte, timp in care ele se vor raci treptat. Borcanele se pun cu capacele in jos pentru a se vida mai bine.

Eu nu am folosit niciodata conservant sau altceva pentru a mentine gemurile peste iarna. Se pastreaza foarte bine daca gemul/ dulceata sunt bine fierte si vidate.


Dulceata de capsuni se face in acelasi fel numai ca se fierbe mai putin, sa fie un pic mai lichida decat gemul.





Un comentariu:

  1. Vreau să-i mulțumesc foarte mult DR Dawn acuna pentru munca minunată pe care a făcut-o pentru mine, ajutându-mă să-mi salvez căsnicia, soțul meu a cerut divorțul din cauza micii neînțelegeri în care am avut-o În ultimele luni, nu mi-am dorit niciodată asta. pentru că îmi iubesc atât de mult soțul și toată investiția noastră a fost o asociere în comun și nu vreau să fiu departe de familia mea și de cei doi copii drăguți ai mei. Prietena mea mi-a povestit despre DR DAWN ACUNA și despre cum a ajutat-o ​​cu problemele ei conjugale, așa că a trebuit să-l contactez pentru că vreau să-l opresc pe soțul meu să-și completeze scrisoarea de divorț și vreau să-mi țin familia unită și, după ce am contactat-o. , mi s-a spus ce sa fac si cand urma sa incep sa vad rezultatul, am facut cum mi-a spus DR DAWN ACUNA si dupa cateva zile m-a sunat sotul meu si a inceput sa-si ceara scuze si totul a fost un vis pentru mine si traim cu totii. din nou fericiți împreună datorită DR DAWN ACUNA. Contactați-o astăzi ajutor prin.
    *Dacă vrei liniște în casa ta.
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul tău.
    *Dacă vrei o căsnicie frumoasă.
    *Daca vrei sa ramai insarcinata.
    *Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    *Dacă vrei o vrajă de noroc.
    *Dacă doriți să vă îndepliniți dorințele.
    Si etc,
    Scrie-i Whatsapp: {+2348032246310}
    E-mail: { dawnacuna314@gmail.com }

    RăspundețiȘtergere