duminică, 17 noiembrie 2013

Orez cu pui



Acum ceva timp am mancat ceva asemanator intr-un restaurant din Bucuresti. Mi-a placut foarte mult si am incercat sa vad daca mi-ar iesi si mie.

Ei bine, a iesit nemaipomenit de bine! Este o reteta extrem de usoara si rapida, suficienta pentru 4 persoane.

Ingrediente:

- 350 g piept de pui
- 200 g orez cu bob lung
- 400 g ciuperci
- 4 oua
- 1 legatura de ceapa verde
- sare, piper si putina boia



Mod de preparare:

Pieptul de pui se spala, se taie orice urma de grasime, il punem intr-o oala cu apa si il fierbem timp de 15-20 de minute. Adaugam putina sare, piper si putin ulei.


La fel procedam si cu orezul( vi-l recomand pe cel cu bob lung care nu se lipeste) pe care il punem intr-o oala cu sare, piper, putin ulei pentru a nu se lipi si apa cat sa il acopere. Il lasam asa timp de 20-30 de minute, la foc mic. Orezul va absorbi apa in totalitate, dar avem grija sa amestecam din cand in cand.


Intre timp, curatam ciupercile si le punem pe foc intr-o tigaie gratar. Prima data le vom aseza cu fata in jos. Nu este nevoie sa punem ulei. Dupa ce se fac pe aceasta parte, le intoarcem cu fata in sus si adaugam in fiecare ciuperca sare. Le mai lasam cateva minute dupa care le luam de foc si le taiem in felii subtiri. 




Dupa ce terminam ciupercile ne ocupam si de pieptul de pui pe care il vom taia in felii subtiri, vom pregati o tigaie cu putin ulei ( 4-5 linguri de ulei) si vom adauga pieptul de pui. Punem si un praf de boia de ardei iute. Il vom lasa asa, amestecand treptat, pentru aproximativ 5 minute dupa care vom adauga ciupercile taiate si amestecam totul din nou. Mai lasam pe foc inca 2 minute. Atentie, puiul nu trebuie sa capete o consistenta uscata. Daca mai e nevoie, mai punem putin ulei, insa nu trebuie sa fie nici foarte uleios.



Continuam cu orezul pe care il punem intr-un bol incapator si peste care adaugam pieptul de pui si ciupercile. 



In acest moment, mai avem nevoie de o omleta, pe care o pregatim din 4 oua amestecate intr-o tigaie peste care punem sare si piper dupa gust.



Adaugam omleta in bol. Tocam o legatura de ceapa verde si mai punem sare si piper, daca este nevoie.




 Amestecam totul bine si se poate servi cu o salata verde cu morcov.

Pofta buna!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu