vineri, 15 noiembrie 2013

Snitel de porc

La " Preparate cu carne de pui" am adaugat azi reteta pentru snitel de pui. Iata si link-ul http://retetemio.blogspot.com/2013/11/snitel-de-pui.html .

Snitelul de porc se prepara aproape la fel doar cu mici diferente pe care le voi specifica la momentele potrivite.

Ingrediente:

-300 g carne de porc, fara grasime ( de preferat cotlet de porc sau muschi)
- 100 g faina
- 3 oua
- sare, piper si boia
- ulei pentru prajit



Mod de pregatire:

Curatam carnea de grasime, orice alte pielite sau tendoane pentru a nu se strange snitelul cand il prajim. Taiem carnea in felii subtiri. Asezam folie de plastic pe un blat de lemn si adaugam feliile de carne peste care punem o alta folie de plastic si batem feliile cu ajutorul unui ciocan de snitel. In acest fel, nu facem foarte multa mizerie in bucatarie si snitelul se bate mai bine.



Punem faina pe o farfurie si ne apucam de batut oualele peste care punem sare, piper si boia. Cine doreste adauga si delikat, dar eu nu il folosesc. Prefer sa condimentez mancarea folosindu-ma de sare, piper, boia si ce mai am nevoie. Sunt de parere ca delikat-ul din comert e plin de E-uri nefolisitoare :)



Feliile de porc astfel pregatite le vom trece prin faina, ou, faina si din nou ou( in acest fel vor iesi mai pufoase) dupa care le vom punem la prajit in ulei incins.




Le vom praji pe fiecare parte pret de cateva minute pana cand vor prinde o culoare aurie. Din acel moment, le putem scoate si le vom pune pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei.


Vom proceda la fel cu restul de carne ramasa si vom schimba uleiul pentru ca se arde destul de usor din cauza fainii.

Se pot servi cu orice fel de garnitura... piure, salate...dupa preferinte.

Pofta buna! 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu