duminică, 10 noiembrie 2013

Pui cu smantana


Din start pot spune ca este una din preferatele mele! Imi place la nebunie! Cred ca este printre primele retete pe care sotul mi le-a pregatit! Exact! Sotul meu stie sa gateasca...cand vrea! Treptat, i-am cam luat locul in bucatarie si i-am imbunatatit reteta pe care o folosea el :)
Acum eu sunt cea care il rasfata cu diferite preparate, iar puiul cu smantana este unul din preferatele noastre... mai ales daca folosesc pui de curte. 

Ingrediente:

- 2 pulpe de pui
- 1 ceapa mare
- 350 g smantana
- 2 linguri rase de faina
- marar proaspat
- boia, sare si piper
- putin ulei


Mod de preparare:

Pulpele de pui le spalam , le taiem in doua si in acest fel vom obtine 4 bucati. Le punem la fiert pret de 10-15 minute, in aproximativ 1.5 l de apa. 


Intre timp, curatam si tocam ceapa. Dupa ce puiul a fiert, il scoatem si il condimentam cu putina sare, piper si boia. Apa in care a fiert, nu se arunca. Se foloseste mai tarziu, deci o pastrati.

Punem putin ulei intr-o tigaie sau in cratita in care vom pregati mancarea. Adaugam puiul in ulei si il lasam cate doua minute pe fiecare parte, cat sa prinda putina culoare. Il scoatem din cratita si in acelasi ulei punem ceapa la calit pentru 2-3 minute dupa care adaugam putina apa, cat sa o acoperim. Asteptam sa scada putin apa, adaugam puiul peste care vom pune apa in care a fiert( avem grija sa o strecuram in prealabil).  





Atentie, nu vom pune foarte multa apa, ci cat sa acopere puiul si ceapa! Punem capacul si lasam totul la fiert pentru urmatoarele 20-30 de minute, la foc mic spre mediu. 

Daca ceapa este facuta incepem sa pregatim sosul pentru care avem nevoie de smantana si faina. Smantana trebuie sa fie la temperatura camerei, deci o vom scoate cu cateva ore inainte din frigider.

Intr-un bol incapator, punem smantana peste care adaugam 2 linguri de faina, treptat si amestecam astfel incat sa nu avem cocoloase. Cu ajutorul unui polonic, luam putina zeama din mancare si punem peste sosul nostru avand grija sa amestecam cu ajutorul unui tel. 



Spalam si tocam marunt mararul. Sosul astfel obtinut se va adauga peste mancare continuand sa amestecam totul. 



Mancarea nu se va mai lasa pe foc mai mult de 2-3 minute timp in care adaugam si mararul. Oprim focul, mutam cratita pe un gratar si o lasam sa se raceasca.


Este excelent cu mamaliguta, dar se poate servi si cu paine! 

Pofta buna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu