vineri, 1 noiembrie 2013

Supa crema de rosii




De ce rosie?

Pentru ca este o leguma sanatoasa, cu o mare valoare nutritiva si este un bun oxidant. Rosia lupta impotriva infectiilor si mentine inima tanara.

Este o importanta sursa de vitamine, bogata in saruri alcaline, mentine pielea elastica si fina. Contine betacaroten, vitamina C si E. Este recomandata si celor ce sufera de diabet, avand un indice glicemic scazut.

Ingrediente: 

- 1 kg de rosii
- 2-3 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 2-3 linguri de ulei
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de pastarnac
- cimbru( puteti folosi si patrunjel cum am vrut si eu initial, insa iese mult mai aromat cu cimbru)
- sare, piper


Mod de preparare:

Curatam ceapa, ardeiul, morcovul, pastarnacul si patrunjelul. Le tocam pe toate si, pentru inceput, punem ceapa la calit in 2-3 linguri de ulei, direct in oala in care vom pregati supa.

Adaugam restul de legume peste care punem putina sare. Le lasam 2-3 minute, adaugam o crenguta de cimbru si 900 ml de apa, punem capacul si lasam totul sa fiarba pentru urmatoarele 30 de minute, la foc mic. 





Intre timp, decojim rosiile, le scoatem semintele si apa. Pentru supa crema vom folosi doar pulpa de la rosii.

Dupa acest interval, verificam totusi daca zarzavaturile sunt cat de cat facute si adaugam rosiile. Punem capacul si lasam la fiert inca 20-30 de minute.


Cand totul este gata, luam oala de pe foc si cu ajutorul unui blender vertical pasam totul pana obtinem supa crema de care avem nevoie. Cand am terminat, punem din nou oala pe foc pentru inca 10 minute, timp in care amestecam pentru a nu se arde.

O supa crema foarte gustoasa, hranitoare si care merita incercata... macar o data!

Pofta buna!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu